keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Pennut kaksi viikkoa

Linsa seuraa rauhallisena pentujen liikkumisharjoituksia.
On tämä pentujen kehitys huimaa! Menneen viikon aikana pennut ovat kehittyneet huomattavasti voimakkaammiksi ja opettelevat aktiivisesti hallitsemaan jäseniään. Nyt ne jo kiepsahtavat vauhdilla selän kautta ympäri nukkuessaan ja venyttelevät jäseniään kovasti. Kävelyäkin selvästi opetellaan. Vielä pentujen liikkumista ei voi sanoa ihan kävelemiseksi mutta ei se enää ryömimistäkään ole
Takana selällään nukkuu pentu 6. ja edessä venyttelee pentu 5.
kun nostavat painoaan jaloillensa, keikkuvat,huojuvat ja muksahtelevat eteenpäin.
Kulkusuunta pennuille on aivan
Linsa pissattaa pentua 3.
selvä Linsan asettuessa jollekkin puolelle pentulaatikkoa kyljelleen maitoa täynnä olevine nisineen. Jonkun kerran Linsa on ruvennut jo imettämään pentuja myös istualleen. Eivätkä pennut helpolla periksi anna vaikka Linsa nousisi ja rupeaisi kävelemään. Pennut vaan roikkuvat nisissä kiinni niin että kerran yksi pentu meinasi jo päästä tällä tavoin Linsan mukana ulos pentulaatikosta! Pennut ovat myös oppineet ulostamaan ihan itse. Alkuunhan koiranpennut eivät kykene ulostamaan itse vaan emon tarvitsee nuolla pentujen vatsoja saadakseen pennut ulostamaan. Yhäkin Linsa kuitenkin auttaa pentuja.


Pentujen käsitys ympäröivästä maailmasta rupeaa laajenemaan liikkumisen lisäksi uusien aistien kautta. Pentujen silmät ovat ruvenneet aukeamaan ja lähiaikoina myös korvat aukeavat. Pentujen kynnet olivat kasvaneet jo niin pitkiksi että leikkasin ne ensimmäistä kertaan viime torstaina. Tulevalla viikolla on vuorossa madotus.


Tärkein asia pentujen elämässä on yhä kuitenkin nukkuminen.Pentu 4.


Tässäpä on hyvä nukkua, tuumaa pentu 5.

Välillä emoakin väsyttää.

2 kommenttia:

 1. Ihana Linsa ja sen ihanat pennut!

  Sun pitää laittaa pystyyn veikkaus, kuinka nopeesti ensimmäinen on kömpinyt alimman reunuksen yli pentulaatikon ulkopuolelle. Mun veikkaus on ... 3 päivää :) Niin paljon ne jo mönki ja möyri!

  Nähdään taas!

  * Sanna, Sera ja Saaga naapurista *
  http://seriosa.vuodatus.net/
  (agitreenit myös http://agitreenit.vuodatus.net/)

  VastaaPoista
 2. Voi, en minä uskalla mitään veikkausta perustaa. Hirvittää että ne tulevat aidasta yli nopeammin kuin kukaan uskaltaa veikatakkaan! Onneksi on korotuslautoja valmiina että saa sitten heti tarvittaessa korotettua aitaa.

  Nähdään!

  VastaaPoista