keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Aika rientää!


Tänään pennut täyttävät jo viisi viikkoa! Aika kuluu kuin siivillä päivittäisiä siivoamisia ja muita perusasioita hoitaessa.

Valmistellessamme muuttoa pennut tutkivat touhujamme.
Matkamme Linsan ja pentujen kanssa Piikkiöön sujui erittäin hyvin. Suurin pelkoni matkan suhteen oli että pennut saisivat kylmää. Niinpä olin pakannut ne kahteen laatikkoon pyyhkeiden sekaan lämpöpullojen kanssa. Alkumatkan pennut matkasivat tyytyväisinä hiljaa eikä Linsakaan ollut huolissaan pentujen puolesta vaan matkusti rennosti nukkuen. Keskivaiheilla matkaa toisesta pentulaatikosta rupesi sitten kuulumaan vikinää. Kaverini, joka matkusti koirien kanssa takapenkillä, katsoi laatikkoon ja totesi pennuilla olevan kuuma. Turhaan siis murehdin kylmettymistä! Jäähdyteltiin sitten pentujen oloja ja vähennettiin muutenkin auton lämmitystä. Niin matkattiin koko lauma tyytyväisenä perille. Oli ihanaa nähdä että pennut eivät ollenkaan valittaneet matkustamista eikä yksikään potenut matkapahoinvointia.

Yksi pentu onnistui kiipeämään aidan yli ulos pentulaatikosta
Muuton
    
jälkeisenä päivänä poistettiin pentulaatikosta etuseinä. Entistä isomman tilan pennut hyödyntävät riemuiten leikkien hurjia painileikkejä ja juosten. Aina välillä olen ottanut pentuja yksitellen tutustumaan myös muuhun asuntoon, ja muutamana viime päivänä koko lauma on saanut yhdessä juosta ympäri asuntoa minun ollessa kotona. 

                                                                     ennen kuin koko etuseinä pentulaatikosta poistettiin.

Ensimmäistä kertaa jauhelihaa maistelemassa.
Pentujen omalla alueella olen peittänyt osan lattiasta matoilla ja vain osan sanomalehdellä. Pennut ovat oppineet yllättävän hyvin hahmottamaan että hädän tullessa on hyvä kävellä sanomalehdelle. Toki niitä vahinkoja aina välillä tulee matoille. Saan siis viettää päivittäin hetken mattopyykillä muun siivoamisen päätteeksi. Kiinteään ravintoon pennut totuttelivat ensin maistelemalla pienen pieniä pallosia jauhelihaa. Hieman pennut ihmettelivät jauhelihaa, mutta kiinnostuneina sitä maistelivat. Seuraavalla kerralla ne jo selvästikin tunnistivat hajun, sillä ne söivät huomattavasti ahnaammin. Nykyään pennut ovat tottuneet syömään myös turvotettua pentunappulaa joka onkin päivittäinen perusruoka. Toki Linsa myös imettää vielä pentuja.


Linsa suhtautuu rauhallisesti pentujen leikkeihin.
Ensi viikolla pennuilla on edessä eläinlääkärin tarkastus tiistaina ja pentutesti perjantaina. Onnistuin yllättämään itsenikin varaamalla pentueelle ajan pentutestiin. Päätös ajan varaamisesta oli kuitenkin helppo kun juttelin koiranomin kanssa testin sisällöstä.Pentu 6. ottaa punnitsemisen harvinaisen rennosti. Ehdin jopa ottamaan kuvan! Yleensä pennut käännähtävät nopeasti pois puntarilta.
Pennut aamuaterialla.

2 kommenttia:

  1. Tuo pentutesti on todella hyvä. Nessa myös testattiin ja on osoittanut olevansa juurikin testin arvoinen sillä testituloksen perusteella luvassa oli mainio harrastuskoira!

    -hannele-

    VastaaPoista
  2. Testi on kyllä mielenkiintoinen! Suuresti odotan tuoko se pennuista jotain sellaista esiin jota en olisi osannut aavistaa, ja miten hyvin se kuvaa koirien luonteita sitten aikuisena.

    VastaaPoista