sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Pentutesti


Perjantaina käytiin
Palattuamme onnellisesti kotipihaan sain kuvan 
pentutestissä. Matka testipaikalle oli varsinainen kokemus. Testi tehtiin hallilla johon meiltä on vain parin kymmenen minuutin ajomatka. Olin pakannut pennut laatikoihin mutta matkan aikana pennut keksivät kuinka laatikkoihin rakentamani luukut saa auki. Niinpä jouduin pysähtymään useaan kertaan matkan varrelle palauttamaan laatikoista ulos kiipeileviä pentuja takaisin paikoilleen. Lopulta kaksi sinnikästä                            kiipeilevistä veijareista
pentua sai luvan matkustaa jalkatilassa.

Pentutesti tehtiin jokaiselle pennulle omalla vuorollaan. Yhden ollessa testissä muut jäivät odottamaan autoon, jossa ne viettivät aikansa vauhdikkaan matkanteon jälkeen tyytyväisinä nukkuen. Testissä testattiin monia osa alueita kuten pentujen suhtautumista vieraaseen ihmiseen ja ympäristöön, dominoivuutta, palautumista ja toimintakykyä, ääniherkkyyttä ja laumaviettisyyttä. Testissä kaikki osoittivat olevansa reippaita pentuja ja kokonaisuutena pentue oli hyvin tasainen. Ilokseni yksikään pentu ei osittanut pelkoa ääniherkkyystestissä.

Pentutestihän ei kerro millainen koira tulee aikuisena olemaan. Mutta se antaa mielenkiintoista tietoa pennun heikkouksista ja vahvuuksista, jolloin pennun uudet omistajat tietävät mitä asioita oman pennun kanssa kannattaa erityisesti vahvistaa. Lisäksi kerron pentujen uusille omistajille tietysti myös omista havainnoistani pentujen ominaisuuksista.


Pennut ovat päässeet ulkoilemaan menneellä viikolla useita kertoja ja tutustumaan myös Onni-koiraan. Onni ei oikein tahdo lähteä leikkeihin mukaan, vaikka pennut yrittävät sitä kovasti houkutella. Viime viikolla pennut pääsivät käymään työpaikallani kahvitunnin aikaan. Ne kulkivat tyytyväisinä ihmismassassa saaden rapsutuksia joka puolelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti