keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Linsa on astutettu!


Anttu vietti pitkän viikonlopun Linsan luona kyläilemässä astutuksen merkeissä. Koirat saivat olla yhdessä lähes jatkuvasti, joten Anttu ehti astua Linsan onnistuneesti useaan kertaan.

Astutus ja kaikki siihen liittyvä oli hieno kokemus. Ennen koirien tapaamista pääsin näkemään Antun juoksemista pellolla. Pidin kovasti näkemästäni. Anttu juoksi etsien jatkuvasti. Se toimi itsenäisesti ja piti oma-aloitteisesti yhteyttä ohjaajaansa. Se myös totteli hienosti annettuja käskyjä.Linsan ja Antun tavatessa ensimmäisiä kertoja ne eivät olleet kovin kiinnostuneita astutuspuuhista. Käytin sitten Linsan progesteronitestissä paikallisella eläinlääkärillä ja testitulos kertoi ettei vielä oltu lähelläkään oikeaa ajankohtaa. Vähän harmitti että olin uskonut eläinlääkärimme neuvoja ja jättänyt testin alun perin ottamatta. Olisimme voineet suunnitella ajankäytön nimittäin paljon paremminkin. Uudet progesteroninäytteet ennakoivat parhaiden päivien osuvan seuraavalle viikonlopulle. Päädyimme tuomaan Antun Linsan luokse Piikkiöön, jossa koirat itse saivat päättää milloin on oikea aika astumiseen. Päätös oli erittäin hyvä koirien saadessa nauttia toistensa seurasta ja minun saadessa tutustua Anttuun entistä paremmin. Oli hienoa nähdä kuinka Anttu osasi tunnistaa Linsan parhaat päivät ja odotteli maltillisesti turhia stressaamatta oikeaa ajankohtaa. Linsa kyllä tarjoili itseään Antulle jo aiemmin. Sitten kun ajankohta oli oikea olivat koirat kovin yksimielisiä tekemisistään ja astuminen tapahtui hyvin sopuisasti. Suuret kiitokset Antun omalle ihmiselle Kirstille hyvästä yhteistyöstä astutuksessa!Pentuja odotellaan syntyväksi tammikuussa. Pennuista kiinnostuneiden yhteydenottoja otan vastaan pentujen syntymään saakka. Pennut luovutetaan aktiivisiin pennuille sopiviin perheisiin.

2 kommenttia:

  1. Nyt voi varmaan sanoa että odottavan aika on pitkä :D

    VastaaPoista
  2. Kyllä todellakin :) Linsa tosin on niin oma itsensä kuin vaan voi olla. Iloisena täysillä laukkaa kun vapaaksi pääsee ja nauttii tästä hetkestä.

    VastaaPoista