lauantai 21. elokuuta 2010

Blogin avaus

Odottelen Linsalle pentuja ensi talveksi. Avaan blogin kertoakseni täällä pentujen odotusvaiheista ja kasvamisesta.

Linsa on iloinen ja yhteistyöhaluinen Stabyhoun narttu. Se suhtautuu reippaasti uusiin ja outoihin asioihin, joten sen kanssa on ollut helppo matkustaa ja mennä kaikkialle. Kotona Linsa ottaa rauhallisesti, mutta leikkisänä koirana se hakee mielellään ihmistä leikkimään kanssaan, sekä myös leikkii leluilla itsekseen. Muiden koirien kanssa Linsa tulee hyvin toimeen. Se leikkii monen näköisten ja kokoisten koirien kanssa.

Harrastekoirana Linsa on ihana. Se on nopea oppimaan ja sillä on miellyttämisenhalua joten kouluttaminen on helppoa. Kokeissa se reagoi ohjaajan jännittämiseen valpastumalla ja kuuntelemalla normaalia herkemmin ohjaajan antamia ohjeita. Se ei kuitenkaan ole liian ohjaajaherkkä eikä menetä toimintakykyään ohjaajan jännittämisen vuoksi.

Linsa on varsin riistaintoinen ja olenkin käynyt sen kanssa metsästyskoulutuksissa. Viime vuonna Linsa sai hyväksytyn tuloksen Kaer-kokeesta (rodunomainen käyttökoe) ensimmäisenä rotunsa edustajana Suomessa. Kaer-kokeesta Linsa sai tulokseksi NUO2, joka on erittäin hyvä saavutus, etenkin kun ottaa huomioon ohjaajan kokemattomuuden lajissa. Useat kanakoiraihmiset ovatkin todennet Linsan olevan lupaava koira.

Näyttelyissä Linsa on saanut hyviä arvosteluja. Lisäksi se on saanut Pohjoismaiden junierivoittaja 2009 -tittelin, sertin, sekä kaksi vara-sertiä.

6 kommenttia:

 1. Kivasti kerrottu Linsasta. Oletko alkanut jo katsella urosta?

  T. Kati ja Linsan "kaveri" Ragna

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla sinusta Linsa. Nähdään pian!

  Vuf Siru ja Nana

  VastaaPoista
 3. Ihanaa Tuija ja Linsa!Pentuja suunnitteilla!Ja kiva,kun laitoit blogin,niin me voimme seurata teidän kuulumisia.
  Terkuin Kaisa ja Baako

  VastaaPoista
 4. Heippa hei!
  Hyvä idea tämä blogi :) On kiva kuulla pentuprojektin vaiheista, kun ei turhan usein nähdä. Laitathan myös paljon kuvia!
  t. Tarja & Putte

  VastaaPoista
 5. Hienoa, että pentusuunnitelmat edistyy! Nyt vaan mammalomailemaan pian!

  Kiva blogi, lisää materiaalia odotellaan.. :)

  Sinikka ja tytsyt

  VastaaPoista
 6. Kiva että Linsan blogi on otettu näin hyvin vastaan. Mukava kirjoittaa päivityksiä taas kun uutta asiaa tulee.

  VastaaPoista